Staňte se našimi fanoušky na:

Linecké květy bezlepkové

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

U tohoto druhu těsta musíme být velice rychlí při výrobě, protože je poměrně tučné. Takže hněteme a hněteme, aby se máslo teplem našich dlaní příliš nerozehřálo a nelepilo na prsty. Když je dostatečně hladké, uložíme ho do chladu a necháme odpočinout. Pak z něj vyválíme plát asi 3mm silný a vykrajujeme z něj květy. Ty pak přeneseme na slabounce pomaštěný plech a při 180°C pečeme dorůžova. Když cukroví vychladne, můžeme ho kdykoliv ozdobit (třeba druhý den). Při zdobení popustíme uzdu své fantazii a zdobíme podle své chuti i nálady. :-))

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jobovab |27. srpna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!