Staňte se našimi fanoušky na:

Likérová bábovka

Autor receptu: jana.kucerkova.1 (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce vyslehame s vanilkovym cukrem, postupne zamichame mouckovy cukr, az vznikne husta pena. Pote po lzicich vmichavame stridave olej a vajickovy konak. Do jine misy prosyjeme mouku, solamyl a prasek do peciva. Promichame a smes pak vmichame do zloutkove peny. Testo vymichame do hladka. Formu vymazeme tukem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ni testo, ne az k hornimu okraji, jelikoz babovka nabude. Formu s testem vlozime do trouby predehrate na 175 stupnu a peceme pozvolna asi 50 az 60 minut. Propecenost vyzkousime ostrou spejli. Upecenou babovku nechame asi 15 minut ve forme, potom ji vyklopime na mrizku a nechame vychladnout uplne. Vrsek babovky prelijeme cokoladovou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tepito |11. května 2013
zkusím Odpovědět
lucie.s.kopecka |10. května 2013
děkuji za inspiraci zítra ráda upeču Odpovědět
uuu|10. května 2013
s vaječňákem bude určitě dobrá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!