Staňte se našimi fanoušky na:

Lanýžové řezy

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čokoládové karamely, až asi na deset kousků, které si schováme na ozdobu, zahřejeme. Na mírném ohni vaříme tak dlouho, dokud se bonbony zcela nerozpustí. Po rozpuštění přelijeme do šlehací mísy, vychladíme, přikryjeme fólií na potraviny a necháme v chladu asi 8 hodin odstát. Čokoládu najemno nastrouháme. Vejce a cukr vyšleháme do krému, prosejeme mouku a zamícháme. Zbývající smetanu a čokoládu opatrně v mícháme. Hmotu rozetřeme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený, plech. V předehřáté troubě na 175° pečeme cca 40 minut. Po upečení necháme dobře vychladit. Polevu necháme rozehřát v horké vodní lázni. Hrušky necháme odkapat a z poloviny omočíme v rozehřáté polevě, okapeme a necháme zatuhnout. Karamelovou šlehačku ušleháme dotuha, přimícháme ztužovače. Šlehačku rozetřeme rovnoměrně na vychlazený korpus. Část ušlehané šlehačky si schováme na ozdobení. Tu naplníme do zdobícího cukrářského sáčku a povrch korpusu ozdobíme. Korpus rozkrájíme na řezy a zbývajícími, rozpůlenými, karamelami a hruškami ozdobíme řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |14. července 2014
1*** Odpovědět
Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
kockaviky |25. listopadu 2013
nádherné, ukládám Odpovědět
blanca.mysicka |16. května 2013
nádhera ,vyzkouším :-) Odpovědět
Semyaza |13. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Sofii |8. května 2013
Pěkné!!! Odpovědět
freya |28. dubna 2013
mnam Odpovědět
Lucie10 |20. března 2013
Ukládám na vyzkoušení Odpovědět
DAMI |29. ledna 2013
moc hezké Odpovědět
Penelope |27. ledna 2013
Luxusní recept! Fakt paráda. :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!