Staňte se našimi fanoušky na:

La Tarte Tatin

Autor receptu: Esmé (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pokud máte doma speciální pánev, kterou je možné použít i do trouby jako koláčovou formu, máte vyhráno. Vymažte ji pořádně máslem, zasypte cukrem a vyložte jablky, vypouklou stranou na cukr a na velkém plameni nechte povařit, dokud cukr nezkaramelizuje. Jablka brzy začnou pouštět šťávu, proto není potřeba míchat. Pak už jen stačí dát navrch plát listového nebo křehkého těsta (doporučuje se křehké, jablečná směs je do něj lépe vsákne) a dát do trouby na cca 20-30 minut. Pokud máte doma jen normální pánev a normální dortovou nebo koláčovou formu, nezoufejte (já neměla doma ani to, tudíž jsem si vystačila s normálním pekáčkem) Nechte si na pánvi zkaramelizovat všechen cukr a do karamelu vložte nakrájená jablka, nechte propéct, dokud jablka trochu nenasáknou karamelem a nezměknou. Máslem si vymažte formu a vlijte všechnu směs z pánve. Navrch dejte plát těsta a opět vložte do trouby na stejnou dobu (20-30 minut), na 180 stupňů. Po vytáhnutí nechte koláč zchladnout a poté ho rychlým pohybem obraťte na podnos. Šťáva částečně ztuhla, částečně se vsákla do těsta. Podáváme teplý nebo vlažný. Doporučení: čím více hustě bude forma vyskládaná jablky, tím lepší bude výsledek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie Dubská |9. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
Lucie Dubská |9. srpna 2013
mnamka Odpovědět
junkie09 |2. června 2013
super Odpovědět
Esmé |14. května 2013
:D Už mám dortovou formu, takže až ho budu dělat příště (chci vyzkoušet domácí těsto), s fotkou se polepším :D Odpovědět
miuka |13. května 2013
spíš to na fotce vypadá jak brambory se smetanou, ale jelikož je to rychlý derezt, tak se do něj dám :-) Odpovědět
xxPPxx |6. května 2013
zkusim Odpovědět
Esmé |9. dubna 2013
Tak taková asociace by mě nenapadla, je to skutečně jablkový koláč :-) Odpovědět
fionka |9. dubna 2013
to vypadá jako maso Odpovědět
pajunc |7. dubna 2013
výborný a rychlý koláč :-) Odpovědět
Aggie|22. května 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!