Staňte se našimi fanoušky na:

Kyselo s vejci

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žitný kvas dejte do vyššího hrnečku, zalijte ho vlažnou vodou a nechte v teplé kuchyni 4 hodiny stát. Čerství hříbky nakrájejte na plátky a pár minut poduste na lžíci másla. Měkké hřiby dejte do 800ml vařicí vody, přidejte sůl a kmín, pak do ní rozmíchejte kvas a za stálého míchání povařte 15 minut. Polévku osolte a omastěte sádlem. Zvlášť si připravte na lžíci másla míchaná vajíčka, osolte a rozdělte na talíře, nalijte na ně kváskovou polévku a můžete ji zjemnit smetanou nebo mlékem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!