Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutý koláč s jablky a mandlemi

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Droždí smícháme s 1 lžící cukru, do mísy dáme mouku, vejce, lžíci cukru, 1 vanilkový cukr, špetku soli, droždí, vlažné mléko a rozpuštěný tuk a prohněteme elektrickým hnětačem. Těsto přikryjeme a na teplém místě necháme 30-45 minut kynout. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Promícháme se 75g cukru, 2 lžícemi citronové šťávy a citronovou kůrou. Na pomoučeném vále těsto ještě jednou prohněteme a ze 2/3 vyválíme kruh, který vložíme do vymazané a vysypané formy na koláč tak, aby okraj těsta z formy přečníval. Na teplém místě necháme dalších 10-15 minut kynout. Ze zbytku těsta vyválíme kruh. Těsto ve formě posypeme strouhankou a poklademe jablky. Přečnívající okraj překlopíme na jablečnou náplň, navlhčíme ho vodou a navrch přiložíme druhý kruh těsta. Těsto kolem dokola přitiskneme a koláč několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme při mírné teplotě 40-45 minut. Upečený koláč necháme vychladnout. Na suché pánvi orestujeme mandle a moučkový cukr rozmícháme se zbylou citronovou šťávou. Koláč potřeme polevou a posypeme mandlemi. Obě smetany smícháme se zbylým vanilkovým cukrem, ušleháme dotuha a podáváme s koláči.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

VELKAKOKI |4. května 2016
Vyzkouším.. Odpovědět
najkuchtickalenka |21. dubna 2016
ukladam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!