Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutí ptáčci ze smetanového těsta

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto zaděláme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí. Kandované ovoce překrájíme na menší kousky. Zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto rozkrájíme na menší dílky. Z každého dílku uděláme váleček na jednom konci malinko silnější (to bude hlavička). Z válečku uděláme uzel. Ocásek trochu splácneme a jednou nebo dvakrát kousek nařízneme. Ptáčky dáme na plech. Do hlavičky zapíchneme dva hřebíčky jako oči a kousek mandle jako zobáček. Nakonec potřeme rozmíchaným žloutkem. Necháme je ještě asi 15 minut kynout a pak upečeme v mírně rozehřáté troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!