Staňte se našimi fanoušky na:

Květák zapékaný trochu jinak

Autor receptu: Bohu (41 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Květák uvaříme v osolené vodě skoro do měkka a potom necháme okapat. Opačným koncem vařečky uděláme otvory, do kterých vložíme smotané plátky slaniny a salámu.
  2. Z vajec, najemno strouhaného sýra, bylinek, popř, česneku a špetky soli uděláme hustší těsto, kterým obalíme "plněný květák". Zapékáme při 180°C dokud se sýr neroztaví a nezezlátne.

Něco navíc:

Podávat můžeme s vařenými bramborami nebo kaší a salátem, ale také klidně jen tak. Poznámka: My měli velký květák a protože jsme jen dva, dělala jsem pouze větší květákové růžičky. Celý květák se krájí na plátky aby byla vidět "mozaika" :D

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vilemina |22. listopadu 2013
Myslím, že n a růžičky je to šikovnější i hezčí...vyzkouším Odpovědět
bmiska88|26. listopadu 2013
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!