Staňte se našimi fanoušky na:

Květák zapékaný s mletým masem

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vložíme do vroucí, osolené vody. Po uvaření vodu slijeme. Maso umeleme na strojku a necháme osmahnout na másle nebo sádle a cibulce. Pak je osolíme, opepříme a vmícháme celé vejce. Kastrolek vymažeme máslem a vysypeme strouhanou houskou. Do kastrolku skládáme vrstvu květáku, potom vrstvu masa, opět vrstvu květáku. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem nebo sádlem a dáme asi na půl hodiny péci do trouby. Podáváme s bramborem nebo chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bobina |12. března 2013
dobrý tip na dnešní oběd, už jdu na to :-) Odpovědět
ohen |13. února 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!