Staňte se našimi fanoušky na:

Květák zapečený se salámovými lodičkami

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák uvaříme ve slané vodě téměř do měkká a necháme okapat. Z tuku, mouky, mléka, soli a pepře uvaříme bešamel. Do omáčky rozklepneme vejce a nasypeme lžíci nastrouhaného sýra. Dobře promícháme. Na ohnivzdornou, dobře vymaštěnou misku složíme doprostřed květák, posypeme jej sekaným uzeným masem a přelijeme bešamelovou omáčkou. Růžici květáku posypeme nastrouhaným sýrem (nejlépe parmezánem), strouhanou houskou a polijeme rozpuštěným máslem. Zapečeme v troubě asi čtvrt hodiny. Obložíme na míse lodičkami ze salámu, naplněnými dušeným hráškem. Pařížský salám nakrájíme na trochu silnější kolečka i s kůží a na rozpáleném tuku po jedné straně opečeme, až se zkroutí v mističky nebo lodičky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!