Staňte se našimi fanoušky na:

Květák zapečený s mrkví a uzeným masem

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dobře opraný květák uvaříme do poloměkka. Prochladlý rozebereme na drobnější růžičky a větší košťály odstraníme. Uvařenou mrkev a maso nakrájíme na drobné kousky a promícháme se dvěma smaženými vajíčky a drobně nakrájenou cibulí. Kastrol vymažeme dobře máslem a naplníme připravenou směsí. Vezmeme 1/4 litru vlahé vody, v níž jsme vařili květák, rozkvedláme do ní dvě vejce a vlijeme na hmotu, připravenou v kastrole. Při nalévání nadzvedneme trochu hmoty, aby zálivka mohla vniknout i dospodu. Zbytkem másla pokropíme povrch. Směs upečeme do růžova. Podáváme s bramborem a salátem

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!