Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí terijaki

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso naklepejte na tloušťku asi 1,5 cm mezi dvěma kusy potravinářské fólie, cibulku nakrájejte našikmo. Kuřecí maso obalte ve škrobu, v pánvi zprudka rozehřejte olej a opékejte na něm maso po každé straně 3 minuty. Zmírněte oheň na střední plamen, vlijte 3 lžíce marinády terijaki a za občasného obracení v ní dopečte maso. Pak ho vyndejte z pánve na čisté prkénko, a pokud zbyla v pánvi nějaká šťáva svařte ji na polovinu. Maso nechte chvilku odpočívat a pak nakrájejte několika řezy na úhledné kousky velikosti sousta. Přesuňte ho na porci horké rýže a pokapejte omáčkou z pánve. Ve woku na troše oleje nechte krátce zavadnout malá zelíčka pak čoi, obložte jím maso a posypte cibulkou. Marináda terijaki se dá koupit už hotová, nebo si jí můžeme připravit doma. Japonská marináda Terijaki Na 1/2 kg masa, drůbeže nebo ryb: 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce rýžového vína, 1 lžíce cukru, 1 jarní cibulka - plátky, 1 stroužek česneku - jemně sekaný, 1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru Smíchejte všechny přísady ve skleněné míse a nechte do druhého dne v lednici.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!