Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí stehna v medovo hořčičné marinádě

Autor receptu: ladislava.jankovska (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • podle potřeby sůl
  • překrojit, 1 stroužek česnek
  • 8 lžic olivový olej
  • stehna, odstranit sádlo, 4 ks kuřecí
  • 2 lžíce med
  • 1 lžíce kečup
  • dobrá, 2 lžičky sójová omáčka
  • italské koření, 1-2 lžičky
  • v prášku ( Aromat a pod.), 2 lžičky bujon
  • čerstvě mletý, 2 špetky pepř
  • dobrá plnotučná( dijon a pod.), 1 lžička hořčice
  • 1 lžička grilovací koření
  • na závěr, 5 dkg máslo

Pracovní postup:

Stehna omyjeme, necháme okapat a nasolíme . Ostatní ingredience mimo másla a česneku rozšleháme metličkou a nejlépe silikonovým štětcem natřeme na stehna. Než se rozehřeje trouba, necháme marinádu působit za studena, pak vložíme do trouby bez přikrytí, necháme pustit vodu a pak trošku podlijeme. Během pečení polévat, aby se nepřičmoudlo koření v marinádě. Asi po 50- 55 minutách položíme na každou porci plátek másla, po deseti minutách můžeme vypnout. Příloha brambory, rýže, bramborová kaše, hrášek s řídkou máslovou jíškou nebo bez, chléb, pohanka, eventuálně hranolky, americké brambory, krokety, ale i kuskus celozrnný a pod.Doplníme zeleninovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
1*** uloženo Odpovědět
Marie Belinova|28. září 2016
mnam Odpovědět
petr.helman.5|28. září 2016
To chce vyzkoušet Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!