Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí prsa se zeleninou - 2 porce

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

S PATIZONEM 100g kuřecích prsou, asi 250g oloupaného patizonu, 1/2 pórku, špetka glutasolu, špetka soli, lžíce octa, 1/2 lžičky maizeny, asi sběračku vody, olej podle potřeby asi 3 lžíce; Na obalení masa: 1 vejce malé, lžička maizeny, voda na rozředění 1. Kuřecí prsa nakrájejte na malé plátky 3x5cm, 1/2cm silné a v misce je rozmíchejte s maizenou, vejcem a vodou. Do rozehřáté pánve nalijte olej a do horkého dejte maso. Rychle míchejte a plátky oddělujte od sebe. 2. Když maso zbělá, přidejte do pánve patizon nakrájený na dlouhé plátky asi 2mm silné. Směs v pánvi mírně osolte a stále míchejte. Za chvíli plátky patizonu zvláční a trochu zprůhlední, pak přidejte pórek nakrájený na šikmé proužky a spolu ještě malou chvíli smažte. Na konec přidejte glutasol, chuť zvýrazněte octem a směs zahustěte maizenou rozmíchanou ve sběračce vody. S CELEREM 100g kuřecích prsou, asi 1 miska mladých stonků celeru (bez listů), 4 stroužky česneku, 1/2 lžičky vegety, asi 1/4 lžičky soli, 1/2 lžíce octa, olej podle potřeby asi 3 lžíce; Na obalení masa: 1 malé vejce, lžička maizeny, trochu vody na rozředění 1. Postup je stejný jako u předchozího receptu. 2. Když maso zbělá, přidejte stonky z celeru šikmo krájené na menší kousky. Směs osolte, promíchejte a už jen velmi krátce smažte (tak, aby byly stonky zelené a křehké). Pak přidejte do pánve vegetu, kápněte ocet, promíchejte a přidejte česnek nakrájený na tenké plátky. Pánev hned odstavte z ohně a jídlo podávejte. S FAZOLKAMI 100g kuřecích prsou, asi 1 miska zelených fazolek, 4 stroužky česneku, 1 lžička vegety, 1/2 lžičky mletého kmínu, špetka soli, podle potřeby olej asi 5 lžic; Na obalení: 1 malé vejce, lžička maizeny, voda na rozředění - potřebujeme 2 pánve Čerstvé nebo mražené fazolky nakrájejte šikmo na kousky a krátce je osmažte na pánvi s menším množstvím oleje. Dál postupujeme jako v bodu 1. Když maso zbělá přidejte do pánve předsmažené fazolky a smažte ještě asi 5 minut, fazolky částečně změknou. Pak přidejte mletý kmín, vegetu a úplně nakonec česnek nakrájený na jemné nudličky. Dál už nesmažte, česnek by měl zůstat skoro syrový.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!