Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí játra na víně

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a opečeme na ní drůbeží játra. Zalijeme je vínem, španělskou omáčkou a povaříme, až jsou játra měkká. Španělskou omáčku připravíme ze silného hovězího vývaru, který zahustíme hnědou jíškou. Vaříme asi 1 hodinu, sbíráme postupně pěnu a tuk. Přidáme na plátky nakrájenou a na slanině osmaženou mrkev, cibuli, tymián, přidáme bobkový list a vaříme další 2 hodiny. Necháme odležet do druhého dne a s přidáním rajčatového protlaku vaříme ještě další hodinu. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!