Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí čtvrtky s jablky a brusinkovou omáčkou

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Brusinky necháme minimálně 10 minut namočené ve whisky.
  2. Polovinu kuřete rozpůlíme a získáme tak dvě čtvrtky, které vykostíme. Tyto čtvrtky dáme na pánev na olivový olej kůží dolů. Smažíme asi 5 minut, poté otočíme.
  3. Jablko oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme na pánev k masu. Pečeme do zlatohněda. K masu přidáme i brusinky s trochou whisky, ve které se marinovaly.
  4. Z pomerančů vymačkáme šťávu a tu pak také přidáme k masu. Přidáme také lžíci cukru a nastrouhaný zázvor a necháme vařit, dokud omáčka není hustší, poté zjemníme máslem.
  5. Brambory a petržel oloupeme. Brambory nakrájíme na půlkolečka, petržel na kolečka. Smažíme na pánvi s olivovým olejem, osolíme, opepříme. Smažíme doměkka, poté přidáme petrželku.

Něco navíc:

Brambory podáváme s masem, přelité brusinkovou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |7. března 2016
SUPER Odpovědět
objev |21. srpna 2014
chuťovka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!