Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře s paprikou a feferonkami

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve nakrájíme na tenké nudličky omytou a očištěnou zeleninu společně s cibulí – z paprik předem odstraníme semena.K nakrájené směsi přidáme rozmačkaný česnek a zatím odložíme. Omyté kuře rozdělíme na 8 dílů, porce osušíme a v rozpáleném oleji na větší pánvi ze všech stran osmahneme. Pak porce vyjmeme a ponecháme na talíři. Do rozpáleného omastku na pánvi vložíme připravenou nakrájenou zeleninu( papriky, cibuli, česnek, feferonky) a krátce podusíme. Přidáme karamel, který připravíme z vody a cukru, a dochutíme glutasolem. Zamícháme. Do směsi na pánvi opět vložíme porce kuřete a všechno podlijeme kuřecím vývarem, octem a sójovou omáčkou. Zamícháme a přikryté dusíme asi 30 minut. Potom porce kuřete opět vyjmeme a upravíme omáčku: Podle chuti šťávu spojíme moukou předem rozkvedlanou v trošce vody, dochutíme pepřem a solí, ještě chvilku povaříme. Porce kuřete opět vložíme do omáčky a společně podáváme s přílohou – rýží. Měla by být úplně suchá a pokud možno neslaná.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |14. května 2013
vypadá to suprově. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!