Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře po italsku

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dobře očištěné kuře vložíme do vymaštěného pekáče, přidáme očištěnou mrkev a oloupanou cibuli, sůl, pepř, zalijeme vínem a studenou vodou. Pekáč dáme do trouby zapneme na maximum. Jakmile začne voda vařit, snížíme na minimum. Vaříme přikryté pokicí zhruba 40 minut. Měkké kuře vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme omáčku. Měkké másloutřeme se sardelovou pastou a prolisovanými vařenými žloutky do pěny. Potom přidáme pepř, citronovou šťávu a opět třeme. Je-li omáčkahustá zředíme jí trochou bílého vína. Studené kuře vykostíme, zbavíme ho kůže a maso nakrájíme na kousky. Kuřecí porce upravíme na tác a přelijeme vychlazenou omáčkou. Zdobíme citronem a kapary.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hana.molcarova |1. července 2013
vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!