Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřátko

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PRSÍČKA S NÁDIVKOU 4 kuřecí prsa (600g), sůl, pepř, 200g lučiny, 1/2 svazku bazalky, lžíce drceného zeleného pepře, asi 50 ml smetany, 40ml oleje, 400g mrkve, lžička mouky, 300g mražených fazolek, 3 lžíce másla, 2 lžíce kerblíku, 200ml zeleninového vývaru, špetka muškátu Do masa z jedné strany vyřízneme hlubokou kapsu,pak maso lehce na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. Bazalku usekáme nadrobno, lučinu vyšleháme a ochutíme bazalkou a drceným zeleným pepřem, zředíme smetanou a sýrový krém dáme do cukrářského sáčku. Prsíčka naplníme a po obou stranách asi 5 minut opékáme, pak necháme v teple "dojít". Výpek zaprášíme moukou, zpěníme ji, zalijeme zbylou smetanou a povaříme, podle chuti osolíme. Mezitím nakrájíme mrkev na špalíčky, fazolky necháme rozmrazit, máslo promícháme s vývarem, přidáme mrkev a přivedeme k varu, pak přidáme fazolky a když je zelenina křehká, osolíme a opepříme, dochutíme muškátovým oříškem. Hotové na talíři přelijeme omáčkou a posypeme kerblíkem. NA BYLINKÁCH A KOŘENÍ 1 kuře (1,2kg), sůl, 1/2 citronu, 2 lžičky ml. řím. kmínu, lžička kurkumy, lžička zázvoru, 1/2 lžičky ml. chilli, 4 stroužky česneku, lžíce nasekaného čerstvého koriandru, 2 lžíce oliv. oleje, 800g brambor, 8 chilli papriček, olej na vymazání pekáčku, voda Kuře osolíme navrchu i uvnitř, do misky dáme nastrouhanou citronovou kůru, římský kmín, kurkumu, zázvor a chilli. přidáme prolisovaný česnek, nasekaný koriandr, citronovou šťávu, olej a rozmícháme. Kuře potřeme směsí, dáme na vymazaný pekáček a necháme asi 2 hodiny v chladu odležet. Pak kuře podlijeme trochou vody a pečeme asi 20 minut na 190°C. Během pečení ho přeléváme výpekem a podléváme vodou. Oloupané brambory nakrájíme a s nasekanými chilli papričkami přidáme ke kuřeti. Pečeme ještě asi 40 minut doměkka. ŘÍZKY NA MANDLOVÉ RÝŽI 600g kuřecích prsou bez kosti (s kůží a křidélkem), 1 mrkev, 1 cibule, 300g rýže basmati nebo jasmínové, 2 lžičky kari, 20g rozinek, olej, 40g suš. meruněk, 20g mandlových lupínků, sůl, ml. pepř, bylinky na ozdobu Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme 4 lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájenou mrkev a orestujeme ji. Rýži propláchneme, necháme okapat a přidáme do kastrolu. Přisypeme kari koření a osmahneme. Pak rýži zalijeme asi 600ml vody, osolíme a přiklopíme. Dusíme na mírném ohni asi 15 minut, dokud voda nevsákne všechnu tekutinu. Pak rýži vidličkou promícháme, přidáme rozinky a překrájené sušené meruňky. Přiklopíme a necháme na teple dojít. Mandlové lupínky nasucho opečeme. Prsa osolíme, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme. Pak snížíme teplotu, přiklopíme a dopečeme doměkka. Maso pak nakrájíme na plátky a na talířích s rýží vše posypeme mandlemi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!