Staňte se našimi fanoušky na:

Kukuřičná kaše (polenta)

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 500 g polenty
  • 1 lžíce soli
  • 2 l vody

Pracovní postup:

Do vařící osolené vody zavaříme krupici tak, aby se v hrnci vytvořil kopec. Když voda obejde celý kopec, propíchneme jej vařečkou až dolů. Voda pak vyvře i prostředkem a začne se zvolna přelévat přes krupici. Necháme ji na mírném ohni vařit asi 40 minut. Pak ji rozmícháme na stejnoměrnou kaši. Podle potřeby dolijeme vařící vodu. Uvařenou kaši nalijeme do vymaštěné nádoby a necháme trochu vychladnout dokud neztuhne. Podáváme ji jako přílohu k masu a nebo ji dochutíme balkánským sýrem a mlékem a jíme ji samotnou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |16. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Aidel |9. března 2013
Rádi ochutnáme Odpovědět
freya |15. ledna 2013
to můžu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!