Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí řízečky v bazalkové omáčce

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bazalku a pažitku opereme, osušíme a najemno nasekáme. Pórek podélně rozpůlíme, omyjeme a také nadrobno nasekáme. Červenou papriku rozpůlíme, odstraníme všechna jadérka a nakrájíme na kostičky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme v hladké mouce, na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm po obou stranách opečeme dozlatova. Pak ho vyjmeme a zatím odložíme stranou. Ve výpeku osmahneme cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Když je víno skoro vyvařené, přilijeme smetanu a společně s nasekanými bylinkami dále vyváříme. Osolíme, opepříme a jakmile nám začne omáčka houstnout, přisypeme pórek a polovinu množství papriky. Do hotové omáčky přidáme přírodní řízky a prohřejeme, doplníme zbytkem pokrájené papriky, ozdobíme plátkem citronu a petrželkou. Vhodnou přílohou v tomto případě může být i obyčejný rohlík, který podélně nakrájíme a v troubě nasucho opečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rentiér1946 |15. května 2013
Sofii, postupně ... a při nejhorším až budete v důchodu :-)))))))) Odpovědět
Sofii |14. května 2013
Všechny Vaše recepty většinou musím uložit, jsem zvědavá, kdy to všechno vyzkouším:-))) Odpovědět
roxana-zdena |14. května 2013
Zkusím, ní to zajímavě:-) Odpovědět
suchohribek |14. května 2013
super Odpovědět
PetaDomca |14. května 2013
to zní lákavě, ukládám :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!