Staňte se našimi fanoušky na:

Krůta v kelímku

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na kostičky, lehce osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji orestujeme skoro doměkka. Opečené kostičky odložíme stranou. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a umícháme jíšku, kterou zředíme drůbežím vývarem. Rozmícháme dohladka a chvíli povaříme, až vznikne hladká omáčka. Do omáčky přidáme špetku pepře, worcester a trošku citronové šťávy. Nakonec do omáčky přidáme orestované maso, promícháme a vypneme. Zapékací mističky si vymažeme máslem a rozdělíme do nich omáčku s masem. Blaťácké zlato nakrájíme na malé kousíčky nebo nastrouháme na hrubší slzy. Sýr nasypeme na povrch každé mističky. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapékáme, až se sýr rozpustí a lehce začne zlátnout. Zapečený pokrm vyndáme z trouby a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

i |24. srpna 2013
fajn Odpovědět
-3 |24. srpna 2013
pěkné Odpovědět
pskrob |24. srpna 2013
vypadá to dobře Odpovědět
jobovab |24. srpna 2013
chutné Odpovědět
milmach |24. srpna 2013
dobré Odpovědět
Sarka3 |23. srpna 2013
Hmmm, tak tohle se mi mooooc líbí :) Odpovědět
-1 |23. srpna 2013
jooooo Odpovědět
q |23. srpna 2013
za 1 Odpovědět
H-D |23. srpna 2013
paráda Odpovědět
michelle4|25. srpna 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!