Staňte se našimi fanoušky na:

Křupavé rohlíky

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
37× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pokud máme domácí pekárnu, všechny přísady dáme do nádoby v tomto pořadí: voda, olej, sůl, mouka, droždí a cukr. Samozřejmě můžeme zadělat i ručně, jen to dá trochu víc práce. V tom případě doporučuji zadělat nejdříve kvásek z 2 polévkových lžic vody, droždí, cukru a 1PL mouky. Až nám vzejde kvásek, přimícháme ostatní přísady. Těsto necháme cca 40 minut kynout. Jakmile nám těsto vykynulo, rozdělíme ho na cca 18-20 ks (jeden asi 40g) a válečkem rozválíme do tvaru oválku. No moje oválky byly zpočátku každý jiný a rohlíky taky. Časem si to člověk natrénuje a dělá buď nadýchanější (srolováno lehce) nebo hutnější (roluji tak, že konec těsta natahuji a při rolování víc přitlačím - no nevím, zda je z tohoto popisu někdo chytrý..). Každopádně máme umotané rohlíky, které chtějí ještě asi 30 minut kynout, než je strčíme do trouby. Sypeme hrubou solí, kmínem, sesamem, sýrem, prostě tím, co máte rádi a co máte doma. Aby byly krásně lesklé, můžeme pomašlovat vajíčkem. Pečem v předehřáté troubě asi 15 minut při 200 stupních.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ka002 |28. května 2013
krásně upečeno, recept ukládám Odpovědět
Márč |26. května 2013
Hmmm, vypadají nádherně, ukládám...:-) Odpovědět
vii |24. května 2013
Tak to mě moc těší. Děkuji. Odpovědět
Trudka4 |24. května 2013
Tak jsem je dnes pekla a vydařili se skvěle. Jsou krásné a chuťově výborné. Děkujeme za inspiraci. Odpovědět
vii |24. května 2013
Určitě se podaří! :-) Odpovědět
Trudka4 |24. května 2013
recept vypadá lákavě, doufám, že se mi podaří Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Tak tohle bych rád ochutnal ;-) Odpovědět
miuka |13. května 2013
vypadají báječně Odpovědět
water |4. května 2013
vyzkouším.. Odpovědět
planeta |30. dubna 2013
jistě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!