Staňte se našimi fanoušky na:

Křupavá zelenina na kari

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bylinky
  • 40 g cukr moučka
  • 150 g zakysaná smetana
  • 1 lžíce kari
  • 4 lžíce olej
  • zeleninový, 125 ml vývar
  • směs čerstvé zeleniny (mrkev,zelené fazolky, žlutá a červená paprika), 1,2 kg

Pracovní postup:

Mrkev nakrájíme na nudličky, fazolky přepůlíme, papriky na krájíme na proužky. Po částech zahřejeme ve velké hrnci olej a postupně v něm asi ve 3 porcích orestujeme zeleninu. Pak ji smícháme dohromady, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou při střední teplotě asi 10 minut. V jiném, větším hrnci zkaramelizujeme cukr. Z podušené zeleniny slijeme vodu, zeleninu necháme okapat a pak ji krátce osmahneme na karamelu. Vmícháme zakysanou smetanu a směs dochutíme solí, pepřem, kari a octem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!