Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a naklepeme na 1 cm plátky.
V misce smícháme strouhanku, na jemno nasekané ořechy, nadrobno nakrájenou petrželku a nastrouhaný parmazán. Připravíme si 4 lžíce mouky a vejce na obalování. Prsa obalíme klasicky nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance s přísadami..
Smažíme na olivovém oleji na každé straně 5 minut dozlatova.
Mezitím si připravíme bylinkovou omáčku - rozpálíme hlubší pánev, roztopíme na ní máslo a vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova.
Přisypeme zbylou mouku a po zrůžovění ji zalijeme smetanou. Jakmile dosáhne bodu varu, vsypeme nastrouhaný ementál, na drobno nasekanou petrželku, přidáme sójovou omáčku, kečup, špetku soli a pepře a za stálého míchání několik minut povaříme.
Poté bylinkovou omáčku řádně rozšleháme tyčovým mixérem a můžeme servírovat. Omáčku nalijeme na předehřátý talíř a do ní položíme vysmažená prsíčka, která velmi lehce zastříkneme citronovou šťávou.
Něco navíc:
Podáváme s novými brambůrkami a hlávkovým salátem. Když jej nemáme, podáváme zeleninový salát.
Přeji dobrou chuť.