Staňte se našimi fanoušky na:

Kroupový prejt z krevní tučnice

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, osmahneme rozsekané škvarky, pak přidáme předem uvařené kroupy (nebo krupky), vyklopíme krevní tučnici a podle chuti osolíme a opepříme, přidáme majoránku a česnek. Promíchanou hmotu zapečeme ve vymaštěném a vysypaném pekáčku nebo zapékací míse. Jako příloha se hodí vařené brambory s dušeným kysaným zelím nebo zelným salátem. ..... Dnes se originální Krevní tučnice už asi nesežene, ale je možné místo ní použít konzervu Husí a kachní krev. Místo škvarků někdy dávám tlusté od šunky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!