Staňte se našimi fanoušky na:

Křepelčí Chupa Chups v omáčce s redukcí z červeného vína

Autor receptu: Kohout domácí (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omáčka 1. V hrnci a na mírném ohni roztopíme 3 lžíce másla, přidáme asi 3 lžíce mouky a mícháme směs po dobu asi 2-3 minut. 2. Sundáme hrnec z plotýnky a vlijeme asi 1/4 litru červeného vína, dobře promícháme a opět začneme vařit. Postupně vidíme, že naše dílo začíná tuhnout, tak ochutnáme, abychom zjistili, zda už došlo k redukci alkoholu. 3. Čas na kamarádku slepičku ..... velmi pomalu přidáváme slepičí vývar, až vidíme, že je naše dílo krémové. 4. Pryč ze sporáku .... dle chuti přidáme sůl, pepř a asi 5 minut před podáváním necháme vychladnout. Maso Práce, kterou zvládnu i já - usmažíme křepelčí stehýnka v rozpáleném olivovém oleji dozlatova Podáváme s tousty pokapané panenským olivovým olejem, zapíjíme červeným vínem, nejlépe Cabernet Sauvignon.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piskotka |1. září 2013
skvělý Odpovědět
q |14. července 2013
jistě dobré Odpovědět
FOTOrecepty |16. května 2013
Vypadá opravdu hezky ;-) Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
zkusím Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
SUPER Odpovědět
vii |25. února 2013
Mám tady zbytek červeného vína a nevím co s ním. Vypít nebo vrazit pod křepelku?? Odpovědět
vii |19. února 2013
Hm, to vypadá na velkou mňamku s malou křepelkou Odpovědět
david.kruml.1 |18. února 2013
křepelku asi neseženu ale kachní prsa k tomu půjdou skvěle Odpovědět
evahu |18. února 2013
zajímavý recept Odpovědět
Kohout domácí|19. února 2013
... i s malou křepelkou se dá zahrát velký divadlo ... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!