Staňte se našimi fanoušky na:

Křehké preclíky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • trochu cukru krupice
  • tuk (na vymazání plechu)
  • 25 g droždí
  • 400 g hladké mouky
  • 4 lžíce sádla (rozpuštěného)
  • 1/4 l vody
  • 1 vejce

Pracovní postup:

Z mouky, droždí rozetřeného s cukrem, sádla, vejce, soli a vody vypracujte těsto a nechte je vykynout. Potom z něj tvořte preclíky, které opět nechte vykynout na tukem vymazaném plechu. V horké troubě je upečte do tmavorůžova a ve vypnuté troubě je nechte úplně vyschnout do křupava.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!