Staňte se našimi fanoušky na:

Královské spirálky z bílé klobásy s barevnou pečenou kůrkou

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vinnou klobásu si zatočíme do tvaru "spirálek" a pak je přichytíme špejlema. Zázvor i mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Mezitim si z vajec, jogurtu, / nebo zakysané smetany / nastrouhaného uzeného sýra, nastrouhané mrkve a zázvoru, nasekané petrželky nebo pažitky - uděláme hustší těstíčko, které vidličkou rozšleháme. Do této směsi naložíme klobásové spirálky a necháme asi hodinu v chladu rozležet. Plech pokapeme olejem a necháme chvíli prohřát v troubě. Pak poskládáme takto připravené spirálové klobásy na plech a dáme asi 10-15 minut grilovat v troubě do pěkné zlatavé barvičky. Podáváme se štouchaným bramborem nebo s bramborovu kaší. Zdobíme petrželkou, pažitkou apod. Poznámka Nebo se dají spirálky klobásek dát na plech a pak ke konci pečení na ně navsrtvíme tuto směs a dopékáme dál. Zeleninu do těstíčka můžeme dát jakoukoliv.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zuzi |19. května 2013
lákavé Odpovědět
jana.remkova.7 |9. dubna 2013
Paráda, Ivo:-) Odpovědět
Anna1960 |9. dubna 2013
musím vyzkoušet mám ráda vinnou klobásu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!