Staňte se našimi fanoušky na:

Králík pečený se zeleninou

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Odblaněné,dobře očištěné a omyté porce králíka osolíme, opepříme a obalíme plátky anglické slaniny. Naskládáme je do pekáče, zasypeme nakrájenou cbulí,zeleninou a pokapeme olejem.Přidáme koření,víno a přikryjeme poklicí. V chladu necháme proležet několik hodin(nejlépé přes noc).Potom dusíme králíka v troubě při teplotě 150-180 stupňů asi 30 minut.Po éto době sundáme poklici, maso podlijeme vývarem a pečeme asi 30 minut při teplotě 200 stupňů do červena.Během pečení maso obracíme a podléváme vypečenou šťávou.Měkké maso vyjmeme,koření odstraníme a zeleninu propasírujeme. Zaprášíme trochou mouky, mírně podlijeme a krátce povaříme. Do hotové omáčky dáme porce masa. Příloha, bramborové knedlíky, brambory, chléb.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!