Staňte se našimi fanoušky na:

Králík nadivoko

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Králičí hřbet a zadek prošpikujeme, osolíme, opepříme a rychle opečeme ze všech stran na sádle, vyjmeme do jiné nádoby a na témže omastku osmahneme očištěnou a nakrájenou zeleninu včetně cibule. Světle osmahnutou zeleninu přesypeme k masu, přilijeme trochu vodym nádobu přikryjeme a dusíme na mírné teplotě. Když maso změkne, vyjmeme jej, zeleninu poprášíme moukou, ryhle osmahneme, zalijeme vínem a vodou a svaříme na středně hustou omáčku. Do omáčky přidáme lžíci brusinek, necháme chvíli povařit a propasírujeme nebo rozmixujeme. Podle přání dochutíme smetanou nebo hořčicí. Zbylé brusinky podáváme k masu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
DAMI |27. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!