FLAMBOVANÝ 1 králík, 125g másla, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, lžíce oleje, 2 lžíce raj. protlaku, 12 lžic bílého vína, 2 lžíce rumu, mletý pepř, sůl Králíka rozkrájíme na kousky a v litinovém kastrolu na másle a oleji prudce opečeme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět. Pak maso odtáhneme z plotny, na maso nalijeme rum a zapálíme. Když rum přestane hořet, dáme hned kastrol znovu na plotnu, přidáme protlak a promícháme, nalijeme víno, osolíme, hodně opepříme a necháme velmi pomalu bublat asi hodinu. Maso hlídáme, aby se nepřipálilo, případně přidáme ještě víno. Králíka podáváme v teplé míse, obloženého kolečky citronu a osmaženými plátky veky. MARINOVANÝ 1 malý králík, 2 vejce, trochu polohrubé mouky, strouhanka, olej Marináda: 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 1/2 lžičky ml. pepře, špetka tlučeného hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky kari, lžíce octa, sůl Všechny suroviny na marinádu promícháme a uděláme pastu, kterou potřeme porce králíka a necháme nekolik hodin odležet. Pak porce poprášíme moukou, obalíme ve vejcích a strouhance. Pozvolna smažíme ve větší vrstvě oleje. Jako příloha se hodí brambory.