Celá vejce vyšleháme, za postupného přidávání krystalového cukru, do pěny. Vmícháme mouku se špetkou soli a olej. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ní nalijeme. Pečeme asi 30 minut při 160°. Mírně zchladlý korpus vyklopíme a necháme vychladnout, pak jej rozkrojíme podélně na polovinu. Oloupaná jablka nakrájíme nadrobno, do 100ml vody nasypeme krupicový cukr, přidáme jablka a citronovou šťávu a jablka podusíme doměkka. Tvaroh s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do krému a přidáme podušená jablka. Lehce promícháme a rozetřeme na rozkrojený korpus. Náplň přiklopíme druhou částí korpusu a dáme do lednice ztuhnout. Na povrch moučníku rozložíme na plátky nakrájená jablka a přelijeme je uvařeným želé.