Staňte se našimi fanoušky na:

Kořeněné slzičky

Autor receptu: Sůl nad zlato (194 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Smícháme mouku, pudinkový a kypřící prášek, koření a přendáme na vál, do hromádky vymáčkneme důlek. Naplníme ho smetanou a vejcem, posypeme cukrem, solí, sekaným citronátem, korintkami a mandlemi. Přidáme máslo ve vločkách a všechno uhněteme na hladké těsto. Zabalíme do fólie a chladíme asi hodinu. Těsto vyválíme na pomoučeném válu na sílu asi 2mm a formičkou vykrájíme slzičky nebo oválky s vlnovkou. Rozložíme je na plechys pečícím papírem a pečeme 15 minut na 180°C, necháme asi 1/2 hodiny chladnout. Smícháme pomerančovou šťávu se skořicí a moučkovým cukrem a polevou potřeme kousky cukroví. Ozdobíme cukrovými perličkami a pak je necháme asi 90 minut sušit na mřížce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!