Staňte se našimi fanoušky na:

Kořeněné řízečky

Autor receptu: Maru2 (57 receptů)

Řízkem neurazíš a výborný je i v minivezi podávaný jako pohoštění. Stačí nakrájet menší formát a pořádně maso okořenit. Řízečky podávejte s oblíbenou tatarkou, kyselou zeleninou a s pečivem.

Množství: Na cca 20 kousků
Obtížnost: Snadné
Příprava: 15 min.
+ marinování přes noc

Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. V míse promíchejte sójovou omáčku, sherry, česnek, pepř a hořčici. Přidejte nakrájenou vepřovou panenku a dobře promíchejte. Mísu zakryjte a nechte v chladu marinovat několik hodin, nejlépe však přes noc.
  2. V jiné míse promíchejte mouku se solí a marinované kousky masa v ní obalujte. Přebytečnou mouku oklepněte.
  3. V rendlíku rozehřejte vysokou vrstvu oleje (cca 5 cm) na 170 C (můžete použít i fritovací hrnec). Maso smažte po částech dozlatova - každou dávku zhruba 10 minut. Při smažení jednou obraťte a po vyjmutí nechte okapat na papírových utěrkách.
  4. Řízečky podávejte horké s oblíbenou tatarkou, kyselou zeleninou a s pečivem.

Něco navíc:

Smažte je jen až začnou zlátnout, delším smažením by byly vysušené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!