Staňte se našimi fanoušky na:

Kořeněné perníčky

Autor receptu: Kortha (3 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Rozpustíme med, tuk, máslo, vajíčka a přidáme rum. Necháme vychladnout a spojíme s moukou, cukrem, sodou, rozemletým kořením a kakaem. Dobře vypracované těsto necháme přes noc v lednici odpočinout. Po upečení potíráme rozšlehaným vajíčkem. Vlažné perníčky dáme do mikrotenového sáčku. Perníčky tak zůstanou vláčné a měkké. Pokud perníčky chceme zdobit, necháme je alespoň 3 dny odležet, to proto aby nám poleva lépe na perníčkách držela.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Zdenek Barnet|2. prosince 2017
po upečení zatím tvrde jako kamení jak které podle toho jak silné nechám na okně odležet a dám info jestli změkly Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!