Staňte se našimi fanoušky na:

Kořeněná zelenina z grilu

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Lilek omyjeme a podélně nakrájíme na plátky silné 1 cm. Lístky rozmarýny najemno pokrájíme. Stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Rozmarýn a česnek smícháme s olivovým olejem, osolíme a opepříme. Plátky lilku potřeme po obou stranách okořeněným olivovým olejem. Papriku rozpůlíme, odstraním jádra a přepážky a omyjeme. Ovčí sýr rozdrobíme a spolu s kysanou smetanou umícháme na krém. Osolíme a opepříme a přidáme další 2 prolisované stroužky česneku. Lístky tymiánu a petržel nasekáme a přidáme do smetanového krému, kterým naplníme půlky papriky. Omyjeme rajčata a křížem je nařízneme. Zbylé dva stroužky česneku posekáme, smícháme s citronovou kůrou a sezamem. Naříznutá rajčata osolíme a opepříme, do zářezů vetřeme směs koření a pokapeme olejem. Větší kousek alobalu potřeme olivovým olejem, rajčata, papriku a lilek na něj položíme a grilujeme asi 15 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!