Staňte se našimi fanoušky na:

Kompot z loupaných švestek

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • hřebíček (není nutný)
  • rum (není nutný)
  • skořice (není nutná)

Pracovní postup:

Potřebujete zralé, pevné švestky. Na 1 l nálevu asi 300g pískového cukru. Švestky omyjte, odstopkujte a ponořte na chvíli do vroucí vody (nejlépe ve spařovacím košíčku nebo cedníku). Jakmile začnou švestky u stopky praskat, vyndejte je, ostrým nožem sloupněte, naplňte do sklenic zalijte teplým nálevem a sterilujte 20 minut při 85°C. Pro zjemnění chuti můžete přidat do každé sklenice, před uzavřením, lžičku rumu nebo kousek skořice a hřebíček.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!