Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč z křehkého těsta s pórkem a ricottou

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Křehké těsto: Zpracujeme 280 g hladké mouky, 140 g másla a 1/4 lžičky soli na drobenku. Vlijeme 8 lžic studené vody a uhněteme těsto. Vytvarujeme kouli a dáme do lednice aspoň na 30 minut. Těsto rozválíme a vyložíme jím formu o průměru 23 cm. Propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír a zatížíme fazolemi. Formu dáme na plech a 10 minut pečeme na 200 °C. Odstraníme fazole i papír a pečeme ještě asi 5 minut ma 180 °C. Rozpustíme máslo a opečeme ny kolečka nakrájený pórek asi 10 minut, aby změkl. Prošleháme ricottu, smetanu, vejce, estragon, trochu soli a hodně pepře. Vmícháme pórek a asi polovinu strouhaného sýra. Směs nalijeme do korpusu a posypeme zbývajícím sýrem. Pečeme 25 - 30 minut, dokud náplň nezezlátne a neztuhne. Po upečení necháme 5 minut stát, opatrně vyjmeme z formy a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!