Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč s jahodami a rebarborou

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jahody a rebarboru nakrájejte na špalíčky, promíchejte s cukrem a moukou. Připravte si těsto a ze 2/3 vyválejte plát prům.40cm. Rozprostřete těsto na dno a stěny koláčové formy (aspoň 4 cm hluboké) a nechte přečnívat po obvodu o 4 cm. Naplňte koláč připravenou směsí, zbývající těsto vyválejte, rádýlkem nakrájejte 10 pruhů o šířce 2 cm. 5 pruhů položte přes náplň. Ze zbylých 5 pruhů vytvořte mřížku propletenou do kosočtverců. Odkrojte konce pruhů, navlhčete okraj koláče vodou, přitlačte konce tak, aby se přilepily, vytvořte zvlněný okraj těsta. Mřížku potřete mlékem a pečte asi 50 minut na 220°C (náplň by měla mírně vřít a těsto by mělo být nazlátlé).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!