Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč s dvojím ovocem

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosijeme na vál, přidáme práškový cukr, vanilkový cukr na špičku nože soli. Vše promícháme, do středu dáme malé kousky vychlazeného másla se žloutkem (máslo také můžeme nastrouhat na hrubém struhadle). Nejdřív pomocí nože a pak rukama zpracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a dáme do chladničky asi na 2 hodiny odpočinout. Tvaroh promícháme s vejci a cukrem do hladkého krému. Oloupané hrušky namočíme do octové vody (5dl vody s 2 lžícemi octa), aby nehnědly. Jablko nakrájíme na na 1 cm silné plátky a přidáme do octové vody. Z těsta vyválíme placku, natočíme ji na váleček a přeneseme do kulaté formy (prům. asi 25cm). Těsto na stranách přitiskneme k okrajům formy, dno propícháme vidličkou, pečeme 15 minut při 190°. Hrušku nakrájíme na malé kousky a rozložíme na rozpečené těsto do formy, pokryjeme je tvarohem, ughladíme a pak do něj zapícháme plátky jablek. Vše pocukrujeme a asi 8 minut zapečeme v troubě. Cukr na povrchu vytvoří zlatavý karamel. Vychladlý koláč ozdobíme šlehačkou, můžeme i meduňkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucinka |20. června 2013
Určitě zkusím :) Odpovědět
martinnatr |19. června 2013
uložím Odpovědět
Jirinaja |19. června 2013
ukládám Odpovědět
VER98 |19. června 2013
OK:) Odpovědět
milmach |19. června 2013
zajímavé Odpovědět
jana.h |18. června 2013
vyzkouším Odpovědět
macik |18. června 2013
zkusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!