Staňte se našimi fanoušky na:

Knedlíky s houbovou omáčkou

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Houbová omáčka: 500 g žampionů, 1 lžíce másla, 400 ml silného zeleninového vývaru, 200 g zakysané smetany, 1 lžíce hotové světlé jíšky, sůl, pepř, svazek petrželky Žemle nakrájíme na tenké plátky a pokapeme horkým mlékem. Necháme zhruba 15 minut odpočitnou. Bylinky opereme, osušíme a najemno nasekáme. K žemlím přidáme posekanou pažitku, majoránku, petrželku a vejce. Osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme a z hmoty utvoříme 12 knedlíků. Na omáčku očistíme žampiony, případně jim oloupeme hlavičky a nakrájíme je na plátky. V kastrolu rozehřejeme máslo a žampiony na něm opečeme. Přilijeme zeleninový vývar a dusíme asi 10 minut na mírném ohni. Přimícháme zakysanou smetanu, zahustíme jíškou a ochutíme. Petrželku opereme, vodu setřepeme, lístky otrháme, nasekáme a přimícháme do omáčky. Ve vroucí osolené vodě zvolna vaříme knedlíky po dobu asi 15 minut. Vyjmeme je děrovanou sběračkou a podáváme s žampionovou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |28. prosince 2014
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!