Staňte se našimi fanoušky na:

Knedlíky - pekárna + parní hrnec

Autor receptu: šupina73 (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ingredience vložíme do domácí pekárny - nejprve mléko,vejce a teprve potom obě mouky,cukr,sůl,droždí.Pokud dáme čerstvé droždí,tak ho stačí jen na konec do pekárny rozdrobit.Jestli nemáte čerstvé droždí,lze ho nahradit sušeným (2 lžičky). Pekárnu zapneme na program TĚSTO.Po zaznění zvukového signálu přidáme rohlík rozkrájený na kostičky. Po vykynutí z těsta vytvarujeme 2 šišky.Olejem ve spreji si trochu postříkám dna nádob,ve kterých budu pařit knedlíky,aby se mi při paření nepřilepily.Poté dám knedlíky do parního hrnce,každý do jiné nádoby.Paříme 30 minut.Když jsou upařené,tak jeden po druhém vyndám a dám ho na vteřinku pod studenou tekoucí vodu,aby nebyly takové okoralé,což je běžné při paření knedlíků.Následně rozkrájím nití na plátky,aby vyšla pára a nesrazily se.Při vaření ve vodě je běžné je při vyndání propíchnout špejlí,ale při této úpravě by se srazily. Co připravuji knedlíky tímto způsobem,ještě se mi nestalo,aby se nepovedly.Neprasknou,nerozvaří se,prostě paráda.A odpadl i problém při mytí "oslizlého" hrnce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |11. června 2013
super Odpovědět
Gabrielle |28. května 2013
Nedávno jsem zrovna domácí knedlíček dělala, místo droždí jsem dala prášek do pečiva a výsledek? výborný! Odpovědět
FOTOrecepty |16. května 2013
Vypadá opravdu hezky ;-) Odpovědět
ka002 |15. května 2013
domácí knedlík, tomu se nic nevyrovná, ukládám Odpovědět
Uzzi1 |11. května 2013
vyzkouším Odpovědět
gwendy |10. května 2013
přidávám do oblíbených Odpovědět
Vlasta78 |8. května 2013
super Odpovědět
sari |8. května 2013
ukládám Odpovědět
simm |7. května 2013
Vypadá to zajímavě. :) Odpovědět
lucie.urbankova.5|13. května 2013
ukládám :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!