Staňte se našimi fanoušky na:

Klasický citronový meringue páj

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Z mouky, cukru moučky a 140 g studeného másla vytvoříme jakousi drobenku. Přidáme jeden žloutek a 2 lžíce ledové vody a vytvoříme hladké těsto. Necháme ho 30 minut v lednici zabalené do fólie.
  2. Těsto vyválíme na 3 mm tlustý plát a vyložíme jím koláčovou formu. Spodek propícháme vidličkou, zatížíme fazolemi a pečeme 10 min na 200 °C. Poté odsypeme fazole a pečeme ještě 20 minut.
  3. Smícháme škrob, cukr krupice, citronovou šťávu a 310 ml vody. Mícháme, aby se vše rozpustilo, poté povaříme na hustý krém. Necháme trochu vychladnout a přidáme citronovou kůru, žloutky a 60 g másla. Dáme do koláče.
  4. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny. Navrstvíme na koláč. Pečeme ještě 10 minut dozlatova.

Něco navíc:

Podáváme až koláč zchladne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |23. července 2015
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!