Staňte se našimi fanoušky na:

Kijevské kuře

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z prsních řízků odkrojíme filátka a použijeme jinak, ostrým nožem uděláme do prsa díru, do které vložíme trochu bylinkového másla a "zašijeme" párátky. Vajíčko rozklepneme do talíře, osolíme a opepříme a rozšleháme. Připravený řízek obalíme v mouce, pak ve vajíčku, znovu v mouce, ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Pro jistotu a zbude-li, můžeme znovu protáhnout vajíčkem a strouhankou. Řízky smažíme zvolna z obou stran dozlatova, nebo zprudka oboustranně opečeme a dáme do trouby dopéct na 15 - 20 minut při 180° (to dělám, když jich potřebuji víc najednou a nevejdou se na pánev) Při jídle nezapomeneme na párátka!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!