Staňte se našimi fanoušky na:

Karamelové hrudky

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cukr rozmícháme v kávě a směs zahřejeme, přidáme polovinu másla, smetanu, sůl a za stálého míchání cukr úplně rozpustíme. Směs uvedeme do varu a pod poklicí ji vaříme cca 2 minuty. Poklici sundáme a směs ještě asi 4 minuty vaříme na mírném ohni. Když hmota částečně vychladne, vmícháme skořici, oříšky a burizony. Zbylým máslem vymažeme formu nebo pekáček, vlijeme do něj karamelovou hmotu a necháme v chladu částečně ztuhnout. Směs pak lžičkou rozdělujeme do papírových košíčků. připravené košíčky uložíme v chladu a necháme ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!