Staňte se našimi fanoušky na:

Karamelová poleva

Autor receptu: Jerry13 (105 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Ze čtvrtiny dávky cukru připravíme karamel. Cukr za stálého míchání pomalu zahříváme, až se zbarví do zlatohněda a příjemně voní. Potom ho zalijeme vodou a opět povaříme a pořád mícháme dohladka. Ještě horký karamel vlijeme do zbylého cukru a důkladně mícháme, až je karamelová poleva hladká a lesklá.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |5. listopadu 2014
1+++zkusím :-) Odpovědět
panter|9. ledna 2015
Jelikož všechny recepty na karamelovou polevu mi nevyhovovaly -( většinoi tvrdly nebo byly moc sypké) jsem se rozhodla napsat vám můj recept ,který jsem si doladila dle svého. 150g cukr krupice,7 lžic HORKÉHO mléka( studené vám bude prskat)+ 1 lžíce másla. Cukr rozpustíme na mírném ohni a stále mícháme až bude karamel zlatohnědý přidáme HORKÉ mléko a 1 lžíci másla,rozmícháme a dáme do 260g moučk.cukru a rychle mícháme vařečkou pak promneme směs rukama ,vytvoří se hmota podobná konzistencí žmolence a v tu chvíli přilijeme HORKÉ MLÉKO po troškách tak až se nám vytvoří po lotuhá karamelová poleva,chvíli mícháme do hladka a zkoušíme pomocí vařečky konzistenci,pokud se pěkně táhne ještě chvilinku mícháme a po té nalijeme na připravený dezert.-VĚNEČKY,VĚTRNÍKY,MRAKY ...atd Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!