Staňte se našimi fanoušky na:

Kapustové karbanátky speciál

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme, spaříme vřelou vodou a buď celou nebo překrojenou napůl uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Poté ji nasekáme, nakrájíme na drobné proužky, či rozsekáme v robotu. V míse rozšleháme vajíčka se změklým máslem, solí, mletým kmínem a pepřem. Rohlík pokrájíme na kostičky a namočíme v mléku. Cibuli nakrájíme na malé kousky, osmahneme dorůžova na másle, přidáme anglickou slaninu a uzené maso, vše nakrájené na jemné kostičky. Vše lehce vychladlé vložíme do mísy, dochutíme ještě dle chuti kořením, pořádně promícháme, upravíme konzistenci strouhankou a moukou na těsto, jehož hustota nám vyhovuje a jdeme smažit. Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, můžeme namočit do rozšlehaného žloutku - není to nutné - a obalujeme ve strouhance, vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme jako řízek. Na talíři obložíme pokrájenou zeleninou, rajčaty, paprikou, okurkou....

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |29. řijna 2013
vyzkouším bude to určitě dobrota Odpovědět
any20 |18. března 2013
dobré Odpovědět
Dessyna |18. března 2013
Pracnější, ale dobré Odpovědět
Martin82|6. dubna 2013
Mnam to byla dobrota!!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!