Staňte se našimi fanoušky na:

Kapustové karbanátky od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Dáme vařit vodu se solí do velkého hrnce. Asi kilovou kapustu obereme a opereme, košťál částečně vyřízneme. Hlávku vložíme do vody. Během varu obrátíme. Vaříme doměkka - trvá to asi půl hodiny. Vyzkoušíme vidličkou - uprostřed může trochu "vrzat". Uvařenou kapustu necháme okapat a ještě ji hodně vymačkáme, aby v ní nezůstalo příliš mnoho vody.
  2. Mezitím namočíme do mléka dvě housky, vymačkáme a dáme do mísy. Přidáme ostatní suroviny - maso, vejce, cibuli, česnek a poté i uvařenou kapustu, posekanou nadrobno. Dáme předehřát troubu na 200 stupňů.
  3. Směs promícháme a lehce zahustíme strouhankou nebo i ovesnými vločkami. Pojiva nesmí být moc, aby karbanátky nebyly tuhé. Směs bude trochu lepivá. Dochutíme, dosolíme. Namočenýma rukama tvoříme karbanátky a klademe je na plech na papír na pečení. Nemusíme je v ničem obalovat ani obracet. Upečeme dozlatova a podáváme s bramborem nebo kaší a čerstvým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kockaviky |28. listopadu 2013
dobré Odpovědět
Peggy89 |27. listopadu 2013
vypadají dobře Odpovědět
bmiska88|26. listopadu 2013
skvělé Odpovědět
bmiska88|26. listopadu 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!