Staňte se našimi fanoušky na:

Kapsičky s mletým masem

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na troše oleje orestujeme mleté maso, které můžeme podle potřeby trošičku podlít vodou a okořeníme je jakýmkoli způsobem, podle vlastní fantazie. V tomhle případě se prakticky nedá nic pokazit. Směs přisolíme a necháme prochladnout. Zatím si ozdobným rádélkem vykrájíme z rozváleného těsta čtverečky tak velké, aby se daly pohodlně přehnout, tedy nejméně osm až deset centimetrů. Do jedné poloviny vložíme lžičkou náplň, čtvereček přehneme bud přes hranu, čímž vytvoříme úhledné trojúhelníky, nebo na obdélníky. Nyní nastává jediná problematická chvíle - zavřít kapsičky natolik pevně, aby se při pečení ne-rozevřely. Existují dvě možnosti - zkušenější kuchař dovede odhadnout potřebnou sílu, méně zkušený si vezme kousek kuchyňské fólie a nůž obrácený ostřím ven. Naplněné těsto pokryje fólií a zmáčkne po krajích tupou stranou nože. Upečeme ve vyhřáté troubě a podáváme teplé nebo studené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!